HomeNieuwsColumn Brabants Dagblad rond raadslid Van Groos (CU)

Column Brabants Dagblad rond raadslid Van Groos (CU)

Column Brabants Dagblad rond raadslid Van Groos (CU)

Publicatiedatum: 29 apr. 2020

Column Brabants Dagblad rond raadslid Van Groos (CU)

In het Brabants Dagblad van vorige week dinsdag stond in de Langstraat editie een column opgenomen waarin het raadslid Jan van Groos van de ChristenUnie op de hak werd genomen. Dat kan een keer gebeuren, maar daarbij  is het natuurlijk wel belangrijk, dat de berichtgeving in het Brabants Dagblad evenwichtig is. Dat dus ook eventuele politieke acties en resultaten worden vermeld. Van dat evenwicht is niet altijd sprake naar onze mening. Daarnaast zijn de persoonlijke en politieke contacten met collega raadslid Van Groos uitstekend. Waar we het niet met elkaar eens zijn leidt dat niet tot verwijdering en waar we kunnen, helpen we elkaar. Zo hoort dat ook, wanneer 2 partijen dicht bij elkaar staan. Tegen deze achtergrond hebben wij bijgaande brief als ingezonden stuk naar het Brabants Dagblad gestuurd. De brief is integraal opgenomen in de krant van woensdag 29 april. 

Jan.

Tussen het virale nieuws in het Brabants Daglad vind je gelukkig nog een ouderwetse column. Vaak een verademing. Niet altijd. Zo werd onlangs oud-wethouder Jan van Groos op de korrel genomen. Het hoogste woord in de oppositie. Gefrustreerd met scherp schieten vanaf de harde raadszetel. Het college ernstig bevragen op de vermeende uitbuiting van arbeidsmigranten.
Een column met een inhoud waarvan de lezer, die de Waalwijkse politiek op veilige afstand volgt, waarschijnlijk best kan smullen. Een column met een inhoud die echter onvoldoende recht doet aan de inzet van het gewaardeerd raadslid Van Groos. Tenminste, zoals wij deze ervaren.
De columnist is geen vreemde in Waalwijk. Zo heb ik ook de eerste raadsperiode van Van Groos meegemaakt, toen nog op veilige afstand. Hij stak toen al ruim boven het maaiveld uit door scherpe vragen, een bijzondere dossierkennis en een ijverige vervulling van het raadslidmaatschap. Het Brabants Dagblad was daar destijds niet blind voor.
Daarna volgde de beloning van de kiezer, met 3 zetels voor de CU in de raad en een aaneengesloten periode van 12 jaar wethouderschap, zonder dat zijn positie ooit in gevaar is geweest. Een degelijk wethouder, die wellicht wat te weinig de schijnwerpers heeft gezocht om de kwaliteit van zijn werk met de samenleving te delen. Daarin speelt ook de krant een rol. Het strekt Jan van Groos tot eer, dat hij in plaats van uit de politiek van Waalwijk te vertrekken nu vanuit de raadszetel het goede voor Waalwijk zoekt. Met de kennis en capaciteiten die hij nu eenmaal heeft. En ja, dan is het voor anderen en voor hem wel zelf eens lastig dat hij zijn dossiers goed kent.
Vaak heeft hij gelijk, ook dat is lastig. Wanneer je in de raad met regelmaat van je laat horen, in het debat of middels schriftelijke vragen, moet je er tegen kunnen wanneer je een keer in een column aan de beurt komt. Een van ondergetekenden heeft het ook wel eens mee mogen maken. Laat de berichtgeving, met name via het Brabants Dagblad, dan wel in evenwicht zijn met wat er in de Waalwijkse politiek gebeurt. Zodat niet alleen burgemeester en wethouders hun podium krijgen, maar dat er ook meer naar buiten komt van wat de raadsfracties doen.
De raadsleden doen het voor de samenleving. Voor u, die dit leest. De raadsleden kunnen het niet aan iedereen vertellen. Dat hoeft ook niet. Laat de berichtgeving vanuit een gezaghebbend lokaal medium als het Brabants Dagblad helder en volledig zijn, zodat de samenleving in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik maar weet waar ieder voor staat en wat hij of zij bereid is hiervoor te doen. Dan mag het daarnaast best een keer wat prikkelen. U kent ons.

Richard Tiemstra en Henk van Zelst,

Fractie SGP Waalwijk, collega raadsleden.