9 februari 2022

Agrarische sector moet lonen!

Boeren en tuinders zetten zich dag en nacht in om voldoende, betaalbaar en veilig voedsel te produceren. Dat kan alleen als je voor dat eerlijke product ook een eerlijke prijs krijgt. Dat valt helaas niet mee.

Consumenten en grote supermarkten willen vaak voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Belastingen en steeds nieuwe, bureaucratische regels jagen de kostprijs op. De gevolgen daarvan treffen niet alleen de boeren en tuinders zelf, maar het hele platteland. Dat gaat ons aan het hart. Daarom brengt de SGP regelmatig bezoeken aan boerenbedrijven.

“Boeren en tuinders zetten zich dag en nacht in om voldoende, betaalbaar en veilig voedsel te produceren.”

Boeren en tuinders hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat besef leeft breed in deze sectoren. Dieren verdienen goede zorg en gewassen moeten beschermd worden. Je bent rentmeester, maar als je groen wil zijn, moet je niet rood staan. Zo eenvoudig is het. We moeten zorgen dat de prijs omhoog gaat, kosten naar beneden gaan en overbodige regels geschrapt worden. De inspanningen op het boerenerf moeten namelijk lonen.

Foto: Bezoek aan Ons Èrpelhokske v.l.n.r. Richard Tiemstra, mw. Pruijsen, dhr. Pruijsen, Henk van Zelst, Kees van der Staaij

Bekijk de video van ons werkbezoek met Kees van der Staaij: