19 januari 2022

De toegevoegde waarde van de SGP

Wat wij voor de inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik betekenen? Fractievoorzitter Richard Tiemstra legt het uit!


Wie al even meeloopt in de politiek, weet dat processen in overheidsland erg lang kunnen duren. Dat is in Waalwijk helaas niet anders. Toch maakt dat niet moedeloos, integendeel! Laten wij u kort een paar knelpunten noemen die op initiatief van de SGP zijn aangepakt.

Allereerst de parkeerplaatsen bij sportpark SSC ‘55 aan de Bernhardstraat. In 2016 heeft de SGP het initiatief genomen om de onveilige situatie hier aan te pakken, in overleg met zeer betrokken buurtbewoners en de toenmalig voorzitter van SSC’55. Dit onderwerp werd vervolgens opgepikt door de grotere partijen en kwam in het coalitie akkoord terecht. In 2019 zijn de plannen gerealiseerd en de resultaten bezien zijn wij dankbaar.

Ten tweede, iets verderop gelegen, de Koesteeg. Een belangrijke doorgang voor het verkeer richting Waalwijk / Winterdijk. Het was de bedoeling dat deze afgesloten zou worden om natuurcompensatie te bieden voor landgoed Driessen. Ruim 12 jaar geleden heeft de SGP het initiatief genomen om dit te veranderen. Iedereen ziet hoe belangrijk de Koesteeg is. Ook zien wij niet graag al dit verkeer door de Hogevaart rijden. Enkele weken geleden (!) kregen wij een brief van het college, waaruit blijkt dat de Koesteeg open zal blijven.

''Ook blijkt hieruit, dat de inbreng van een kleine partij als de SGP wel degelijk tot resultaten leidt.''

Tenslotte, de bocht aan de Wendelnesseweg / Hoofdstraat. Onhandig, onoverzichtelijk, onveilig derhalve. In 2009 vroeg de SGP voor het eerst politiek aandacht voor deze erg onoverzichtelijke bocht, 10 9 jaar later kon dankzij onze inzet het pand op de hoek worden gekocht en is de bocht nu een stuk ruimer, overzichtelijker en daarmee veiliger.

Uit deze 3 voorbeelden blijkt, dat politiek vaak een zaak is van een lange adem. Ook blijkt hieruit, dat de inbreng van een kleine partij als de SGP wel degelijk tot resultaten leidt.

Richard Tiemstra (fractievoorzitter)