9 september 2020

Coalitiepartijen presenteren op 10-09 addendum op het Coalitieprogramma “Samen duurzaam vooruit”

Op 10 september presenteren de 4 coalitiepartijen van Waalwijk het addendum  (toevoeging, aanhangsel) op het coalitieprogramma, dat de titel “Koersvast in onzekere tijden” meekrijgt.
De SGP fractie, wat evenzeer gold voor de andere oppositiepartijen, waren bepaald niet gelukkig met het gelopen proces. Dit werd ook niet onder stoelen of banken gestoken. Immers, voor de zomer hebben wij aangegeven de huidige situatie, halverwege deze bestuursperiode, graag met de hele raad te evalueren en samen de ernst der dingen onder ogen te zien. De ogen niet te sluiten voor noodzakelijke bezuinigingsopties en andere maatregelen, die niet voor iedereen even makkelijk zullen vallen.
Zelfs waren en zijn wij bereid, een dergelijke verkenning achter gesloten deuren te doen, omdat dit toch wat vrijer praat dan in een volle zaal met pers en camera’s erbij. De coalitie trok dit traject naar zichzelf toe. Dat is jammer en dat voelt niet goed. Te meer daar er na deze vergadering in een hiervoor belegde bijeenkomst door de oppositie een aantal serieuze opties zijn neergelegd.
Het College schreef mee. In de begroting 2021, die op 12 november 2020 wordt behandeld, zagen we hier helemaal niets van terug. Dat betekent dat er in de begrotingsvergadering wel stof tot spreken en nadenken voorhanden was.