22 december 2021

Een bewogen jaar bijna ten einde. Hoe verder?

Het jaar 2021 ligt bijna achter ons. Nog slechts enkele dagen en dan hopen we de komst van de Heere Jezus naar deze aarde te gedenken. Ook is de jaarwisseling aanstaande, zo God wil en wij leven. Wanneer we omzien, dan was ook het jaar 2021 een bewogen jaar. Op het wereldtoneel vernemen we van dreigingen en oorlogen. Aardbevingen. Natuurgeweld. Wie denkt er ook niet aan corona, dat haar sporen diep trekt in de samenleving wereldwijd, in de gemeenten, tot in onze gezinnen toe?

Het zijn gedachten, vragen, die ons bezig kunnen houden aan het einde van het kalenderjaar 2021. Voor velen, naar wij vrezen, een diep bewogen jaar. Misschien kreeg u te maken met ontslag, verlies van inkomsten, ziekte, of rouw. Het jaar vol verwachting begonnen en hoe anders is het verlopen?

''Mensen vallen vaak tegen, zelden mee. De weg die God gaat met de mensen is daarnaast ook niet altijd meteen te begrijpen.'' Een mooie uitspraak, die ik graag overneem, is dat God Zijn gelovigen geen kalme reis heeft beloofd maar wel een behouden thuiskomst. Die wensen wij u allen van harte toe. Dan is er ook alle reden om uit te zien naar de komende Kerstdagen en mogen we in vertrouwen, bij gezondheid, de drempel overgaan naar het jaar 2022.

Wat en waar het ons zal brengen, we weten het niet. De Bijbel roept op om op God te vertrouwen met ons hele hart en Hem te kennen in al onze wegen. Daar sluiten wij graag bij aan. De SGP-fractie wenst u gezegende Kerstdagen en een in alle opzichten voorspoedig 2022 van harte toe.

Fractie SGP,

Richard Tiemstra en Henk van Zelst